Коли я готував сина до навчання за кордоном, я теж відчував себе трохи як у тумані, особливо коли мова йшла про британську систему освіти. Ми багато шукали інформації, і зокрема нам допомогло джерело під назвою https://study.ua/uk/ — не просто прочитати один раз, а мати можливість повертатись і уточнювати окремі моменти. Те, що я використовую зараз, це не лише для Британії, а для загального розуміння, як правильно організувати підготовку документів і коли краще починати подаватись. Якщо чесно, перші рази я плутав дедлайни і вимоги, але коли розібрав всі кроки по порядку, стало набагато легше планувати графік. Ще для нас було важливо зрозуміти, які документи потрібні саме для шкіл, а які для університетів, бо там великі відмінності і можна легко щось пропустити або зробити не так. І ще порада, яку я дав сину: не варто боятись питати у консультантів чи навіть у репетиторів — кожне питання, навіть саме базове, може дати нове розуміння і зекономити купу часу. У нашому випадку це реально спрацювало, бо кілька дрібних неточностей ми зразу ж виправили і не довелось переповнювати пакети документів пізніше, коли дедлайн вже надходив. В цілому процес став значно менш стресовим, коли ми розклали все по кроках і знали, що шукаємо саме те, що нам потрібно.